Το οινοποιείο

Η προτεραιότητα που δόθηκε κατά την δημιουργία του οινοποιείου ήταν η εξασφάλιση του παντρέματος από τη μια μεριά, των βασικών αναγκών ενός οινοποιείου σε ώρα εργασίας και από την άλλη η αισθητική  πλευρά μια και το οινοποιείο βρίσκεται  σε μια μικρή, αγροτική περιοχή με ένα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα στα κτίρια της .

Για την κατασκευή του οινοποιείου βοήθησαν ντόπιοι τεχνίτες και χρησιμοποιήθηκε τοπική πέτρα.  Ετησίως το οινοποιείο μπορεί να παράγει  90,000 φιάλες  και αυτή η παραγωγή θα συνεχίσει με αυτό το ρυθμό έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα του προϊόντος μας κάτω από αυστηρά κριτήρια ελέγχου.

 

Η διαδικασία παραγωγής του κρασιού

Δεδομένου ότι προς το παρόν συνεχίζουμε να προμηθευόμαστε σταφύλια από αρκετές περιοχές της Πάφου γιατί αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από τους αμπελώνες μας είναι πολύ νεαροί για να παράξουν τις ποσότητες που χρειαζόμαστε, ασκούμε τακτικούς  και αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους αμπελώνες που μας προμηθεύουν με καρπό έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του τελικού μας προϊόντος.  Η  συγκομιδή μας αρχίζει από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όταν τα σταφύλια έρθουν  στο οινοποιείο μας, η διαδικασία της ζύμωσης γίνεται χωριστά για κάθε παρτίδα και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μικρές δεξαμενές και κρατείται η κάθε παρτίδα ξεχωριστά για όλη τη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.


Καθ όλη τη διάρκεια της παραγωγής του κρασιού ο στόχος μας είναι να μειώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την επέμβαση στον κρασι μέχρι να φτάσει στο επίπεδο της ωριμότητας που επιθυμούμε. Στόχος μας είναι να εμφιαλώσουμε το κρασί διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που φέρει ο καρπός από τη μάνα του έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για κατανάλωση.

Την επόμενη άνοιξη παίρνονται οι αποφάσεις για την ανάμειξη, των κόκκινων κρασιών τοποθετούνται σε βαρέλια με τα τελικά μείγματα έτυμα για παλαίωση ενώ τα λευκά και ροζέ κρασιά εμφιαλώνονται φρέσκα για να διατηρηθεί η φροντίδες γεύση και το άρωμα τους. Για τα νεαρά κόκκινα μας κρασιά η τελική ανάμειξη γίνεται στο τέλος της άνοιξης και τα πρώτα κόκκινα κρασιά εμφιαλώνονται πριν από το καλοκαίρι, και παλαιώνονται στα κελάρια μας για τουλάχιστον ένα χρόνο.  Τα πιο πεπαλαιωμένα κόκκινα κρασιά μας (Cabernet Sauvignon, Organic Mataro) παραμένουν για ακόμα ένα χρόνο σε ξύλινα βαρέλια πριν εμφιαλωθούν.

Στο οινοποιείο μας παράγουμε κρασιά για να συνοδεύουν φαγητό. Πιστεύουμε ότι το  κρασί μας πρέπει νααπολαμβάνεται συνοδευόμενο από ένα υπέροχο γεύμα και φυσικά από μια υπέροχη παρέα! Είναι σε αυτό το πνεύμα που αρχίσαμε την παραγωγή του κρασιού αρχικά και το μήνυμα που προσπαθούμε να μεταφέρουμε είναι ότι το κρασί είναι απόλαυση και ενισχύει τόσο τον ρόλο του φαγητού αλλά και την ανταλλαγή ιδεών με φίλους γύρω από το ίδιο τραπέζι.